Over Peltierkoeling.nl

Peltierkoeling.nl is een onderdeel van Alflex Technologies en biedt koeloplossingen door gebruik te maken van het zgn. Peltier-effect. De basis wordt gevormd door een elektrisch halfgeleidercomponent (Peltier-module) dat warmte kan verplaatsen van een zijde naar de andere zijde. Simpel gezegd is het een elektrische warmtepomp. Milieubelastende koelmiddelen en een compressor zijn hierbij niet nodig, waardoor zeer compacte, degelijke en onderhoudsvrije koelsystemen gebouwd kunnen worden.

Peltierkoeling.nl levert complete koelers (assemblies). Deze koelers zijn in diverse varianten leverbaar zoals Air-to-air, Direct-to-air en Liquid-to-air. Daarnaast zijn er binnen deze varianten meerdere opties mogelijk qua koelvermogen, afmeting, uitvoering en voedingsspanning. Onze koelers worden gebruikt in veel verschillende industrieën en toepassingen en vaak ingebouwd in apparaten of instrumentatiekasten.

De koelers van Peltierkoeling.nl worden in eigen Nederlandse fabriek gemaakt, hebben een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding en hebben een garantietermijn van 2 jaar.

Naast complete koelers levert Peltierkoeling.nl ook losse modules (ook wel bekend als Peltier-elementen). Hiermee is het mogelijk om zelf te bepalen hoe en waar deze module kan bijdragen aan uw koeluitdaging. Deze Peltier-modules kunnen, naast koelen, met een omgekeerde voedingsspanning-polariteit ook verwarmen.

Steeds vaker wordt de losse module ingezet bij thermische cycling-processen. Gebruikmakend van het ‘Seebeck-effect’ is de Peltier-module ook in staat een warmteverschil om te zetten in een elektrische spanning. Dit wordt o.a. als standalone voedingsbron toegepast in draadloze sensor-netwerken (WSN) wanneer er voldoende warmte(verschil) aanwezig is.

Als aanvulling op de koelers en losse modules, leveren wij ook een breed assortiment aan accessoires voor onze thermo-elektrische koelers zoals temperatuurregelaars, -sensoren, precisie-thermostaten en digitale paneelmeters.

Heeft u ook interesse in verwarmingsoplossingen? Kijk dan eens op onze site www.flexheaters.nl.

Mocht u geïnteresseerd zijn in een van onze oplossingen, neemt u dan gerust contact met ons op.