Air-to-air

Air-to-air koelen (of verwarmen) via convectie. Hiermee kan bijvoorbeeld de lucht in een afgesloten ruimte zoals in een apparaat of instrumentkast gekoeld of verwarmd worden. De koelers kunnen eenvoudig worden gemonteerd door een opening te maken in de behuizing.

Direct-to-air

Direct-to-air koelen (of verwarmen) d.m.v. conductie.
Objecten die bevestigd zitten aan de “cold plate” van de koelers worden direct gekoeld door de assemblage. Op deze manier kan bijvoorbeeld een object met samples op een nauwkeurige temperatuur gehouden worden.

Liquid-to-air

Liquid-to-air loelen (of verwarmen) van een vloeistof of gas via conductie. De warmte die geabsorbeerd wordt door de vloeistof wordt vaak door een koellichaam afgevoerd. Om een zo goed mogelijke warmteoverdracht te garanderen, worden turbulatoren in de vloeistofkanalen van de koelers aangebracht.

Direct-to-liquid

Direct-to-liquid

Koelen of verwarmen door middel van conductie. Objecten die bevestigd zitten aan de "cold plate" van de koeler worden direct gekoeld door de assemblage. De warmte wordt afgevoerd door de vloeistof. Bij een circulerend circuit kan de warmte d.m.v. een warmtewisselaar aan de omgeving worden afgegeven. De warme zijde kan ook direct worden gekoeld door (kraan)water (open circuit).