Onze werkwijze

Kennismaking en projectomschrijving

AlflexTijdens de eerste kennismaking willen wij zo veel mogelijk van uw koelprobleem te weten komen.
Wat zijn de exacte wensen? Zijn er specifieke eisen waaraan uw product moet voldoen?

Uiteraard zullen er van uw kant ook vragen zijn.
Wat is er mogelijk? Waar liggen de limieten? Hoe verloopt uw ontwerptraject?

Door goed naar u te luisteren en u in alle openheid te adviseren kunnen wij gezamenlijk op zoek naar een passende oplossing.

 

Calculaties

Wanneer er een globaal idee is over de implementatie van de koeling en de daarbij horende wensen en eisen bekend zijn, kunnen wij aan de hand van onze calculaties een goede inschatting maken van het benodigde koelvermogen. Aan de hand van het koelvermogen kunnen wij het volgende bepalen:

  • Is een standaardoplossing mogelijk?
  • Wat is het beste koelprincipe?
  • Welke aanpassingen kunnen er gedaan worden aan een standaardkoeler voordat een maatwerkoplossing nodig is?
  • Is het nodig een volledig nieuwe koelassemblage te ontwerpen?

Bij maatwerkoplossingen proberen wij, waar mogelijk in het ontwerp, altijd zo veel mogelijk van onze standaardonderdelen uit te gaan. Dit heeft voor u als voordeel dat wij snel kunnen leveren, flexibel zijn en we tegen een scherpe prijs maatwerk kunnen leveren.

 

3D CAD ontwerp

Wij kunnen met de meest voorkomende 3D CAD-formaten overweg, waaronder AutoCAD, SolidWorks, Solid Edge, Parasolid etc. Bij een maatwerk oplossing biedt dit ons de mogelijkheid om een Peltierkoeler te ontwerpen en optimaliseren aan de hand van uw ontwerp.
Een intensieve samenwerking is tijdens het 3D ontwerp cruciaal voor een passende oplossing. Tijdens het ontwerpproces zal er daarom regelmatig contact zijn om het voorgestelde ontwerp te bespreken. Na goedkeur van de oplossing maken wij graag een offerte voor het prototype en voor de grotere aantallen. Zo weet u altijd waar u aan toe bent.

 

Prototyping

Aan de hand van één of meerdere prototypes kan de werking van het systeem getest worden. Met het prototype wordt bepaald of deze aan de gevraagde eisen en wensen voldoet, of waar er eventueel aanpassingen nodig zijn.
Doordat wij in huis produceren, veel onderdelen op voorraad hebben en nauw samenwerken met onze vaste toeleveranciers zijn wij in staat in korte tijd een prototype te leveren. Door deze korte lijnen kunnen wij snel schakelen bij eventuele aanpassingen.

Evaluatie

Aan de hand van de tests met het prototype zal er een evaluatie plaatsvinden. In deze evaluatie wordt bepaald of alle doelstellingen gehaald zijn of waar mogelijk nog aanpassingen doorgevoerd moeten worden. Door het gedane voorwerk in de ontwerpfase in combinatie met onze ervaring proberen wij met zo min mogelijk iteratiestappen tot een werkende eindoplossing te komen.

Afhankelijk van het ontwerp volgt na de prototypefase mogelijk nog een nulserie. Na goedkeur van de nulserie kan er overgegaan worden tot serieproductie. In samenspraak kunnen er nog wijzigingen doorgevoerd worden voor de uiteindelijke productie.

 

 

Productie

Wij produceren onze koelers in-huis. Hierdoor blijven wij flexibel en kunnen wij onze kwaliteit waarborgen. Door ons efficiënte fabricageproces zijn wij ook goed in high-mix low-volume productie en kunt u bij ons ook terecht voor kleine of eenmalige producties.
Al onze koelers worden visueel geïnspecteerd, voorzien van een serienummer en na productie 100% getest op functionaliteit. Hiervan leveren wij een testrapport mee.