Custom sealed CA-200-AA-24 cooler

Koeling reuzenrad-aansturing

Air-to-Air koeler voor het koelen van besturingskasten

Via Peltierkoeling.nl heeft Vekoma Rides Engineering B.V. ons benaderd namens Dutch Wheels, voor het koelen van hun aansturingskasten van een reuzenrad. Vekoma ontwerpt en produceert diverse attracties waaronder achtbanen en reuzenraden. De attracties staan over de hele wereld in diverse attractieparken en in allerlei verschillende klimaten.

Voor een project in Dubai bleek uit de warmteberekeningen dat de besturingskasten van een reuzenrad te warm worden, indien ze niet gekoeld zouden worden. Conventionele methodes zoals ventilatoren en vloeistofkoelers kwamen niet in aanmerking, omdat de schakelkasten op het draaiende gedeelte van het reuzenrad zitten. Vekoma heeft daarom gekozen voor een onderhoudsvrije koeloplossing op basis van de peltierkoelers van Peltierkoeling.nl.

In verband met de extreme omstandigheden in Dubai en eisen aan het koelvermogen was het gebruik van een standaardkoeler niet toereikend. Daarnaast was een snelle levering vereist. Om deze redenen is er gekozen voor een op maat gemaakte oplossing, zo veel mogelijk gebaseerd op onze standaardkoelers om zo aan de zeer korte levertijd te kunnen voldoen.

Doorgevoerde wijzigingen zijn onder andere:

  • IP68 ventilator aan de warme zijde van de koeler
  • Afdichting van alle schroefgaten en draaddoorgangen voor waterdichte assemblage
  • Corrosiebestendig

Na een succesvolle test zijn de besturingskasten nu klaar voor gebruik in het warme klimaat van Dubai.

Alflex Technologies kijkt terug op een succesvolle samenwerking met Vekoma en wij hopen in het vervolg nog in diverse attracties aanwezig te zijn met onze peltierkoelers.